Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

Ruth Enblom

Annons

Vår kära mamma Ruth Enblom, född Boström, har hastigt avlidit i sitt hem i Ås.

Hon föddes i Lomselenäs i Västerbotten 1924, där hon växte upp med sina föräldrar och en yngre syster. Tidigt började hon arbeta med att vikariera på olika järnvägsstationer i Väster- och Norrbotten. Det var vid ett sådant vikariat i Karungi, vid finska gränsen, som mamma träffade vår pappa, Arthur Enblom. Mamma fick sedan arbete på postgirot i Stockholm där hon blev kvar några år.

När de sedan gifte sig 1946 slutade hon sitt arbete och på grund av pappas jobb flyttade de många gånger. Först till Tåsjö där Inga-Britt föddes 1947, fem år senare till Sundsvall och där föddes Per-Håkan. Sedan vidare till Östersund och vår kära sommarstuga på Rödön. År 1969 byggde de en villa i Ås där mamma bodde kvar ett år efter pappas bortgång 2006. Därefter flyttade mamma till Åsvägen 7 där hon trivdes bra.

I Östersund återupptog mamma arbetet och då som telefonförsäljare i hemmet. Efter ytterligare några år fick hon jobb på länsstyrelsen där hon blev kvar till pensioneringen.

Mamma var en omtänksam och positiv person som ofta tänkte mer på andra än sig själv. För de som kände henne var hon en utåtriktad och lättsam person. Hon såg framåt och var nyfiken på vad nästa dag hade att ge. Trots många svårigheter såg hon alltid positivt på livet.

Vi tänker på henne och saknaden är stor.