Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Lars Lötebo

Lars har lämnat jordelivet och sina nära och kära i sorg men med ett ljust minne bevarat.

Ovikenbygden har nu mist en profil, Lars var omtyckt av alla, oavsett ålder eller var man befann sig i livet. Glimten i ögat och det kravlösa förhållningssättet gjorde Lars till en person som man alltid blev glad att träffa. Många kan vittna om både dråpliga och roliga möten med Lars genom åren.

Lars föddes 1927 som yngst i barnaskaran och har haft ett innehållsrikt liv med både motgångar och glädjeämnen som tillhört ytterligheterna och som även präglat Lars. Redan i ungdomen blev han änkeman med två små barn då hans unga hustru Helen tragiskt och hastigt gick bort.

Därefter träffade han Lilian Signal som blev hans hustru och de fick tillsammans två barn, dock bestämde de sig för att gå skilda vägar.

Efter detta så träffade Lars Ida, den kvinna som skulle bli hans hustru och livskamrat under de sista 30 åren. Hemmet och tomten har varit en mycket viktig del för Lars genom livet.

Lars började sin yrkesbana redan som liten pojke med att vara butös getpojke på fäbodarna vilket han ofta berättade om med stolthet. Han har därefter även arbetat som fjärdingsman, jordbrukare och televerkare, det sistnämnda gjorde honom till en mycket känd person i bygden, många minns den brandgula duetten som Lars kom åkande i när åskan eller något annat orsakade krångel med telefonen.

Hans stora intresse för jakt och fiske har även det följt med honom, och det har även gett en kamratkrets som Lars uppskattade mycket. Men även det konstnärliga har varit ett intresse, han målade tavlor under yngre dagar och tecknade även en del, som pensionär så hade han en ramverkstad där han blev känd som noggrann och duktig.

Den sista tiden fick Lars sin omvårdnad på sjukhemmet i Svenstavik och där somnade han slutligen in och är nu en trivselfaktor hos änglarna.