Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Maja Österholm

Maja Österholm avled tisdagen 21 april på Regnbågens Gembo i Skellefteå. Hon blev 98 år.

Maja föddes i Näskott i Jämtland som nummer fem av sex barn till Emma och Magnus Lögdberg. I hemmet fostrades även två yngre fosterbarn. Kvar i livet finns en äldre syster och en fostersyster.

Maja gifte sig 1937 med Gunnar Österholm. De bosatte sig i Östersund och fick en dotter, Eva.

Maja ägnade mycket av sin tid till att sköta hemmet på Lottgatan och koloniträdgården i Odensala. Hon var en mycket duktig allsidig handarbetare, så duktig att hon ledde ett otal kurser i såväl tennbroderi som näver- och rotslöjd. Hon höll även kurser åt Röda korset och Civilförsvaret. På F 4 på Frösön hjälpte hon till vid inryckningarna under några år.

Efter Gunnars död 1986 beslöt hon sig för att flytta till Skellefteå, för att komma närmare Eva och hennes familj. Under sina år i Skellefteå blev hennes rikligt blommande balkong ett år uppmärksammad av lokaltidningen Norra Västerbotten. Detta i samband med att det gjordes ett reportage över vårt misslyckade försök att få tillstånd till och hjälp med att bygga trapphiss i bostadsrättshuset på Myntgatan, där Maja då bodde.

De sista två och ett halvt åren bodde hon på Regnbågen i Skellefteå, där hon fick en fin tid med god omvårdnad.