Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Lotta Arvidsson

Lotta Arvidsson, Frösön, har avlidit, i en ålder av 47 år, i sviterna av de skador som hon förorsakades i en olyckshändelse i augusti 2006.

Lotta var yngsta barnet till Orvar och Ingegerd Blomgren i Jönköping. Hon föddes med en CP-skada med kraftnedsättning på höger arm och vid 11 års ålder fick hon en insulinkrävande diabetes. Detta hindrade dock inte henne från att i likhet med flera andra inom släkten Blomgren – Ander vara idrottsaktiv under sin ungdom. Främst lockade konståkningen henne och hon tog bland annat hem titeln som smålandsmästarinna.

Efter avslutade gymnasiestudier arbetade Lotta som au pair hos en känd onkologfamilj på Manhattan i New York. Hon tärde en dröm om att en dag kunna komma tillbaks till det Manhattan som hon mindes från sin ungdom.

Lotta avlade examen vid Umeå universitet som hushållsföreståndare och dietist. Under studietiden träffade hon sin make Per-Arne. 1989 flyttade paret till Östersund och de fick tre barn under de följande åren.

Lotta var en kontaktskapande person med ett glatt humör. Hon upprätthöll under alla åren vänskapen till tidigare studiekamrater från såväl skolan i Jönköping som från universitetstiden med brev, telefonsamtal och närmast årliga besök från Ängelholm i söder till Parakka i norr. Hennes engagemang gick i många sammanhang långt utöver de flestas. Hon var den som drog igång och jobbade för arrangemang på skolan, bland arbetskamrater och vänner. Hon var med i styrelsen för moderatkvinnorna i Jämtland och var även under en tid kommunalt förtroendevald i Östersunds kommun. Under åren före olyckshändelsen var hon dessutom med och startade upp en Lionsförening. Hon var en efterfrågad föredragshållare och talade i olika sammanhang om kost, motion och hälsa, och hon levde som hon lärde med dagliga promenader och cykelturer.

Men allra mest betydde barnen för henne. Under makens fleråriga arbete utomlands tog hon ett stort ansvar för barn och hem. Kort tid efter att makarna flyttat isär skadades Lotta svårt vid en trafikolycka med djur på vägen. I nästan tre år blev hon sängbunden och okontaktbar och till slut orkade inte hennes kropp med, trots Lottas tidigare mycket goda fysik.

Lotta efterlämnar barnen Charlotta, Jacob och Christina, vilka bor hos sin far på Frösön, samt modern Ingegerd och syskonen Lars och Per i Jönköping.