Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Karin Persson

Karin Persson, Våge, Hallen, har äntligen fått komma till ro, efter att det senaste året varit fyllt av sjukdom och förtvivlan.

Mamma föddes i Krokom 1931 och växte upp tillsammans med sin mamma, mormor och morfar. Hennes pappa gick bort när Karin endast var ett år gammal.

Med hjälp av stipendier fick mamma möjlighet att utbilda sig till sjuksköterska, ett yrke som hon älskade. Mamma Karin berättade med glädje om sin tid som sjuksköterskeelev i Östersund och om sina upplevelser i Stockholm och Malmö.

Under sin uppväxt tillbringade Karin somrarna tillsammans med sin mamma vid olika fädodvallar, bland annat Hovdebuan. Fjällen och hjortronmyrarna kom att betyda mycket för mamma. Det var där på Västfjället hon träffade sin Olle och de gifte sig 1955. Några år senare, närmare, bestämt 1958, kom Kerstin och 1963 kom Pål-Örjan.

I början av äktenskapet arbetade Karin som distriktssköterska, men när hennes svärfar dog tog mamma Karin och pappa Olle över gården och drev jordbruk fram till 1989, då Pål-Örjan övertog gården.

Karin började då arbeta vid Hallens hälsocentral där hon arbetade ända fram till 2006. Hon var mycket omtyckt bland både personal och patienter.

Mamma Karin var en social person och mycket engagerad i Hallenbygden, hon var med och startade handikappbadet för pensionärer, var aktiv inom Röda korset, hembygdsföreningen samt CKF. Karin månade om alla i sin omgivning, älskade att baka och plocka bär och då framförallt hjortron.

2007 blev mamma änka och det tog henne hårt. När hon några månader senare själv drabbades av sjukdom och inte längre orkade ha det sociala liv som hon var van vid, förlorade hon till viss del livsgnistan.

Hemvården, distriktssköterskor och Storsjögläntan har gjort ett fantastiskt arbete för att hjälpa och stötta mamma Karin och oss anhöriga under hela sjuktiden och speciellt under hennes sista veckor, vilket gjorde att Karin fick somna lugnt och stilla i sitt hem.

Saknaden är stor, men vi har många härliga minnen att tänka tillbaka på.