Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Haldo Kristiansson

Haldo Kristiansson Älven, Oviken, har avlidit i en ålder av 85 år. Haldo föddes på gården Jans-Pers i Älven och växte upp som näst äldst av sex syskon.

Han träffade tidigt i livet sin livskamrat Isa, född Logrim, och de gifte sig sommaren 1947. Några år senare tog de över Haldos hemgård och drev den tillsammans. 1949 föddes deras dotter Margareta och fyra år senare sonen Alf.

Gården var Haldos liv och det var här han trivdes som bäst. Alla som kände honom kommer ihåg hans stora arbetslust och iver att alltid komma igång med nya projekt. Arbetet samordnades ofta mellan gårdarna och den gemenskap som fanns mellan byborna var något Haldo uppskattade mycket. Haldo var en sann djurvän och blev ofta väldigt fäst vid alla de djur som hör en bondgård till.

Semester fanns det inte så mycket tid till, men höstarnas bärplockning var en skön avkoppling och på senare år tog Haldo och Isa gärna bilen på en skogsutflykt med en termos kaffe och några smörgåsar. Kojan uppe på Älvesberget var Haldos favoritpalts och här njöt han ofta av den fina utsikten.

1982 flyttade dottern Margareta och hennes familj till Älven och tog därmed över släktgården. Haldo och Isa bodde dock kvar på samma gård och drev även jordbruket där i ytterligare några år.

Isa gick bort sommaren 2003 efter en tids sjukdom, något som tog Haldo hårt. De sista fem åren i livet tillbringade Haldo på äldreboendet Fjällglimten i Myrviken där han fick mycket god omvårdnad och trivdes bra.

Haldo var en varm och social person och han sörjs av släkt och vänner, närmast av barnen med familjer.