Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Margaretha Ortiz

Margaretha Ortiz, född Eriksson, Fresta, har avlidit i en ålder av 35 år.

Hon var född i Upplands Väsby och växte upp där tillsammans med föräldrarna och storebror Torbjörn.

Båda föräldrarna härstammar från Alsenbygden och familjens semesterresor dit gav tillfälle till besök hos släkten och lek med kusiner och sommarkompisar hos mormor och morfar i Röde.

Maggan hade lätt för att få vänner och behålla dem. I ungdomsåren var hon intresserad av fotboll och det blev en hel del matcher med tjejlaget.

Claudio var Maggans stora kärlek. De gifte sig i Röde vid Alsensjöns strand en vacker sommardag år 2004.

Det hade träffats och blev ett par några år tidigare och Maggan blev då extramamma på deltid till tre barn.

Maggan fick uppleva lyckan att själv bli mor till två barn, Emanuel och Leonora. När den yngsta var knappt ett år gammal, drabbades Maggan av svår sjukdom. Men hon var full av livslust. Hon ville finnas till hands för sina närmaste och hennes kärlek till alla barnen i skaran gick inte att ta miste på. Maggan fick också många bevis på att det var ömsesidigt.

Julen 2008 firades hos pappa Kurt och mamma Carin i Östbacken. Det blev även tillfälle för oss övriga släktingar i Jämtland att få träffa en till synes pigg och glad Maggan.

Familjen Ortiz har många vänner som har stöttat på ett fantastiskt sätt under en svår tid. Många var också de vänner som tillsammans med anhöriga och övriga släktingar ville vara Maggan nära under hennes allra sista tid i livet. Maggans svärfar kom ända från Chile för att ta farväl av henne.

Det är ofattbart att Maggan inte finns med oss längre. Kloka, rara, omtänksamma Maggan som var bra på så mycket och som ställde upp och fixade. Mamma Carins shoppingkompis som snabbt såg vad som passade...

Maggan fattas oss alla, men mest fattas hon förstås i familjen.

Varma tankar går till Rebecca, Alexander och Matilda som är så bra på att ta hand om småsyskonen samt till Claudio och de små.