Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Gun Karlsson

Alltför tidigt och endast 72 år gammal avled Gun Karlsson, född Granberg, i sitt hem på Byvägen 26 februari.

Mamma flyttade till Östersund från Dorotea som 15-åring. Hon började arbeta inom handel och utbildade sig och blev en skicklig styckmästare och charkuterist. Andra hälften av mammas yrkesliv var vid Ericsson där hon de sista åren gick ned i arbetstid på grund av en ökad ohälsa.

Mamma träffade sin livskamrat i Bertil och de har gemensamt startat både stora och små projekt, skött hem och oss två barn parallellt med ett krävande yrkesliv som ställt stora krav på bådas kreativitet för att få allt att fungera. Vi minns ljudet av symaskinen som gick varm på sena kvällar då mamma sydde de flesta av våra kläder.

Mamma och pappa har båda varit duktiga och händiga och skaffade i slutet av 60-talet sitt sommarställe på Rödön där de båda trivdes, fick stort utbyte, glädje och möjlighet i att tillsammans anta nya utmaningar samtidigt som de båda utvecklade sina intressen. Det knöts nya kontakter och besöken med kaffe och hembakt bröd i glada sällskap var många.

Drömmen om ett eget hus går 1975 i uppfyllelse då mamma och pappa köper hans barndomshem på Frösön. Här gavs mamma ständiga tillfällen för att testa allehanda utmaningar från att slamma grunden till vävning, handarbete och snickerier. Barnbarnet Emil kom att bli ett glatt inslag i livet med nya upptåg och äventyr då han var hos dem på dagarna innan sin skolstart.

Det fanns få uppgifter och utmaningar som mamma inte antog och man såg henne ofta i färd med att utföra något, iklädd arbetaroverall med en färgklick på näsan. Hon kunde även släppa allt för att följa med oss barn på en spontan utflykt i skogen. Livet på Storsjön har betytt mycket och från eka till rejälare hardtopbåt har många fisketurer, bärplockning, spontanbesök till vänner skett. Mamma var duktig på och intresserad av och att ta tillvara det naturen hade att bjuda. Hon plockade alla de sorters bär, svamp som hösten bjöd, skördade i landet, syltade och saftade och bjöd alla som ville ha på ett smakprov. Hon var en mästare i att ordna med en god måltid av det som råkade finnas till hands. Barnbarnet Amanda deltar i tokiga upptåg och tillbringar många soliga dagar hos mormor och morfar på Frösön.

Mammas omtanke om andra var stor och hon lade sig vinn om att hjälpa familj, vänner, grannar, ung som gammal och tillsammans med pappa har de varit en stor tillgång i service och omsorg inte minst för den äldre generationen.

Saknaden efter mamma är stor och vi bevarar alla goda minnen och givande spännande upplevelser vi delat med henne i våra hjärtan.