Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Sven-Olof Håkansson

Sven-Olof Håkansson, Landön, har lugnt och stilla avlidit på Umeå universitetssjukhus. Han blev 69 år.

Han föddes den 6 december 1939 i Landön, Offerdal. Vår pappa hade dött sex månader tidigare så mamma blev ensam med en liten baby och två äldre döttrar. Men vi hade ett jordbruk så vi hade mat för dagen.

Efter skoltiden hade Sven-Olof olika jobb i skogen. Efter militärtjänstgöringen gick han Torsta lantbruksskola. Därefter flyttade han till ”stan” och tog jobb på Burmans skoaffär.

Han träffade också sin blivande hustru Doris under den tiden.

Men han kände nog att det på landet han vill bo, så han köpte föräldragården av sin mor. Sedan byggde han upp sin gård, renoverade husen under flera år och skötte sin egen skog på vintern.

Efter tio års äktenskap föddes den efterlängtade sonen Lars som föräldrarna följde med stort intresse, bland annat på spelmansträffar på somrarna då Lars spelade fiol i en ungdomsgrupp.

De sista 15 åren före pensioneringen arbetade Sven-Olof som kyrkvaktmästare i Offerdal, vår och sommar.

Sven-Olof och Doris tyckte mycket om att resa och det blev många resmål under åren. Ett annat stort intresse var fisket på Landösjön som han var engagerad i. Senast i julas drog han upp en tvåkilos öring som han stolt visade upp på webben.

För ett år sedan blev han farfar till lilla Ella som tyvärr kanske aldrig får minnas sin farfar – men generationerna går vidare.

Jag känner stor sorg och saknad efter min bror.