Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Arne Olsson

Vår pappa, i hembygden mera känd som PostArne, föddes i Stugun 1932 och blev hembygden trogen hela livet.

Han växte upp på Missionshuset på Kompaniet där hans föräldrar hyrde en lägenhet. Vid 15 års ålder flyttade han med sina föräldrar Ingeborg och Teodor Olsson till Målålandet, där de drev jord- och skogsbruk.

Pappa träffade vår mamma Astrid 1954 och gifte sig 1956, de fick oss tre barn Thomas 1956, Agneta 1959 och Jan 1963. Pappa och mamma bodde första tiden på Nornan där de hade hand om verksamheten under några år. Sedan byggde de vårt hem i Betlehem och bodde där till år 1997 då de flyttade till Skyttmon.

Musiken var ett stort intresse i pappas liv och han spelade både cello och fiol. Han sjöng tenor i Stuguns sångkör under många år. Detta har även präglat oss, barnbarn och barnbarnsbarn som spelar och sjunger.

Jakten var ett stort intresse och han var med och bildade Hornålaget där han jagade i många år. I Betlehem byggde han och mamma snickeriverkstad där det tillverkades många alster såsom fönster till våra hus, sängar, sängbord, köksbord och Jämtlandsstolar med mera. Tillsammans med familjen Gunnar Karlsson, Vågbacken, byggde pappa och mamma en husbåt som sjösattes i västra Mörtsjön den 6 juli 1974. Åtskilliga timmar tillbringade vi som barn ute på husbåten och i år blir den hela 35 år.

Pappa kunde även hypnotisera, stadga blod och trolla. Vilket många av hans vänner fick erfara.

Han har haft många förtroendeuppdrag i kommunen bland annat delgivningsman och suttit med i sociala centralnämnden. Han ställde upp som ordningsvakt på många danser och evenemang runt om i byarna. Han jobbade som lantbrevbärare från juni 1963 till och med december 1989 och körde sin sträcka Bomsund-Höglunda-Borglunda-Koviken där många av barnen som växte upp vet vad tuggummit Toy är.

Hans levnadstid präglades av en stor portion humor och glimten i ögat, både på arbetet och på fritiden.

Han fick sjukpension efter yrkesskada och drabbades av flera andra sjukdomar. År 2006 måste han operera bort ett öga och strålades året därpå. Sjukdomen tog överhanden och han avled stilla fredagen den 13 februari med mamma, äldsta barnbarnet Lina och oss barn vid sin sida.