Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Birgit Engmar

Vår mor, farmor och svärmor Birgit Engmar, född Persson, har avlidit i en ålder av 90 år.

Hon föddes och växte upp i Östnår, Hackås och arbetade som växeltelefonist mellan åren 1939 och 1949. Då flyttade hon till Östersund och gifte sig med Sven Engmar från Oviken. 1969 flyttade familjen tillbaka till hennes hemgård i Hackås. Där skötte Birgit sin make under hans sjukdomstid fram till 1974 då han avled. Därefter fortsatte hon med att hjälpa sin åldrige far och sin bror som båda bodde på gården.

Ett stort intresse var att ordna lotterivinster för SPF vilket hon tyckte var roligt. Hon gjorde också en stor insats för Röda korset med att virka tröjor och filtar och sy skjortor till små barn i olika länder. En av hennes främsta egenskaper var omtänksamhet och hjälpsamhet. Ett annat intresse var att åka med på bussresor runt om i Sverige. Senare i livet gladdes hon åt sina båda barnbarn som hon verkligen ställde upp för.

Birgit saknas på gården i Östnår och sörjs av sönerna Stig och Sven Åke med familjer.