Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Jonas Jonasson

Pappa somnade in i sitt hem i Krokom tidigt på morgonen, alla hjärtans dag.

Han föddes på Ljungahed i Hotagen 1928 i en syskonskara på nio barn. Pappa fick tidigt lära sig att arbeta hårt genom att hjälpa till med sysslorna på gården och arbeta i skogen.

Från nio års ålder när han gick i skola i Bakvattnet var han inneboende, men åkte hem till Ljungahed på skidor eller gick genom skogen då han var ledig från skolan.

Tidigt föddes intresset för musiken. Han lärde sig spela fiol av sin morfar Erik Larsa i Ansätten och sin storebror Ola. Pappa blev riksspeleman och musiken har gått vidare genom barn och barnbarn.

Pappa fick fyra barn, fyra barnbarn och han var den mest omsorgsfulla sambo, pappa, svärfar, morfar, farfar och extrapappa som funnits. Han var alltid mån om oss i familjen och ville att vi alla skulle ha det bra. Vart i världen vi än befann oss visste vi att han alltid tänkte på oss.

Fram till sin pensionering jobbade pappa som hantverkare i Krokoms kommun.

Sin livskamrat Agnes träffade pappa 1984 och de fick många fina år tillsammans.

Jakt och fiske var vid sidan om fiolen hans stora intresse. Jaktkarriären kröntes när pappa tillsammans med vår kusin Jonas fick skjuta en björn på Ljungahed 2007.

År 2007 drabbades pappa av en svår sjukdom. Genom fantastisk vård och omsorg av Storsjögläntan, hemtjänst och distriktssköterskor i Krokom kunde han till sin bortgång vårdas i hemmet.

Pappa kommer alltid att finnas med oss och saknaden är stor.