Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Lea Blond

Lea Blond, född Ainasoja, har stilla avlidit efter en lång tids sjukdom, 73 år gammal. Hon var född och uppvuxen i Österbotten, Finland i en syskonskara av åtta barn.

Vid 20 års ålder kom hon till Hotagen som barnflicka och träffade sin livskamrat Rune. Tillsammans skötte de hans hemgård och fick två barn, Kent och Leena.

Kent förolyckades senare, endast 21 år gammal. I Hotagen öppnade Lea även en hemslöjdsaffär, där hon sålde både sina och andras alster.

1980 tog dottern med make över gården och några år senare flyttade Lea och Rune till Föllinge, där de bodde resten av sina liv.

Lea hann prova på att jobba med det mesta, men hennes stora passion var handarbete. Många kallade henne för textilkonstnär då hon både komponerade egna mönster och återskapade gamla i både stickning och vävning.

Lea var en glad och social människa med stort umgänge och hon älskade att skämma bort sina barnbarn och senare även barnbarnsbarn.

Hon har lämnat ett stort tomrum efter sig, men kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan.

Lea sörjs närmast av dottern Leena med make, barnbarnen med respektive, barnbarnsbarnen, samt sina syskon med familjer.