Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Ingrid Persson

Annons

Vår mamma Ingrid Persson har lämnat oss i en ålder av 84 år.

Mamma var född i Salom, Hackås, hon blev Hackås trogen i hela sitt liv.

I ungdomen var hon en eftertraktad revysångerska och hon uppträdde runt om i länet. 1945 gifte hon sig med Anders Persson också han trogen Hackåsbo.

Mamma fick fyra söner, vi hade en fin barndom och det har vi mycket att tacka vår mamma för. Hemmet var en samlingsplats för alla ungdomar. Många av våra kompisar har haft förtroliga samtal med mamma, hon var en person som lyssnade, både när det gällde allvarliga saker samt mysiga samtal.

Mamma fick flera barnbarn som ofta åkte till Fäste för att leka, busa och träffa farmor. Hon blev ofta kallad Astrid Lindgren, för hon hade en sådan fantasi när det gällde att göra olika saker med barnbarnen. Farmor berättade gärna hur det var när hon var ung på 30-talet, hur hon till exempel fick cykla många mil när hon skulle på dans, och hur hon fick hjälpa till hemma med olika sysslor i ladugården och på åkern.

Fjället och myrarna var ett ställe hon alltid besökte på höstarna, mycket för alla vackra färger och hjortronen, som bara låg och väntade på att få bli plockade.

Fjällen och fäbodarna var hennes liv, hon var butös på olika fäbodar, bland annat Stabergsvallen i Klövsjö, Galåbodarna där hon undervisade hur man gjorde gammalost, messmör och smör på det traditionella sättet på en fäbod.

Mamma var initiativtagare till sånggruppen Bergfinkarna som åkte runt och sjöng på sjukhus och äldreboende, det var mycket uppskattat.

För ett antal år sedan gick hennes och pappas dröm i uppfyllelse, mamma och pappa fick då köpa Gammalbuan som ligger i Oviksfjällen, där de tillbringade åtskilliga dagar, varje bröllopsdag så bar det iväg till deras älskade fäbod.

2004 gick hennes livskamrat bort, det blev en stor saknad för henne, några gånger åkte hon till Gammalbuan, men det blev inte samma sak som när pappa var med.

För några år sedan började mammas hälsa att tryta, och kunde inte bo kvar hemma, hon flyttade till Hovsliden i Hackås där hon trivdes bra och fick en god omvårdnad av personalen, som hon kallade sina änglar

Vi kommer att sakna vår mamma, och vi har många fina minnen att se tillbaka på.

Hon sörjs närmast av barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn.

Mer läsning

Annons