Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord

Märtha Staaf

Märtha Staaf, född Johansson, Kälarne, har avlidit i en ålder av 85 år.

Hon var född i Västanede och växte upp där tillsammans med fyra syskon. 1944 gifte hon sig med Sven Staaf, han kom som skogsarbetare från Hässjö i Medelpad. Makarna förvärvade ett småbruk i Västanede och fick sex barn.

När barnen växt upp började Märtha arbeta som biträde vid Hugo Anderssons livsmedelsaffär, där hon även tjänstgjort i sin ungdom. När den sedan lades ner och efter diverse mindre jobb började hon vid Wängmans livs i Kälarne. Där arbetade hon sedan fram till sin pensionering.

1984 sålde makarna gården i Västanede och flyttade till en lägenhet i Kälarne. Där har Märtha bott kvar, även sedan maken dog 1997.

Märtha tyckte mycket om att baka, handarbeta och att dansa. Hon har varit ledare för gymnastik både på land och i vatten. Som pensionär har hon varit mycket aktiv i PRO bland annat som bingoarrangör och seniordansledare.

Innan hon blev sjuk åkte hon gärna och besökte barn och barnbarn i olika delar av Sverige.

Hon har gjort sig känd som en mycket glad, pigg och hjälpsam person och sörjs nu av många vänner förutom sina sex barn, sjutton barnbarn och sjutton barnbarnsbarn.