Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Age Moberg, Bräcke

Age Moberg, Bräcke har avlidit i en ålder av 92 år.

Pappa föddes 1928 på ön i Gällö och växte upp som yngst av fyra syskon. Som ung spelade han fotboll och bandy i Gällö SK.

Han jobbade en tid på sågen i Gällö, gjorde lumpen på F4 på Frösön innan han utbildade sig till murare på Verkstadsskolan i Östersund.

Han träffade mamma Vera på 50-talet, de bodde först i Gällö, flyttade sen till Falken i Bräcke. 1963 byggde Age en villa som familjen flyttade till, han bodde där i drygt 56 år.

Pappa var med på många byggen i Jämtland och även utanför länsgränsen. Bland annat var han med och byggde Falken, Strutsen och Lokatten, ålderdomshemmet Gimsätra och demenshemmet Furugränd i Bräcke.

I Östersund arbetade pappa i många år, bland annat var han med när nedre Torvalla, Storsjöteatern och Hotell Winn byggdes.

När vi åkte på byvägarna runt Bräcke så pekade han ut hus i alla byar där han varit och endera murat en grund eller en öppen spis och skorsten.

Pappa byggde två båtar och förutom båt- och fisketurer i Revsundssjön, så besökte vi badstränder och vi barn fick åka vattenskidor.

På Ammerön byggde han en stuga, där var det ofta fiske som gällde både sommar och vinter.

Pappa tyckte om att vara i naturen och tog med hela familjen ut i skogen, där vi plockade blommor, murklor och bär, eller bara fikade. Vi åkte gärna med på älgspaning på alla möjliga skogsbilvägar.

Efter pensioneringen åkte han och mamma runt och fiskade på sjöar och tjärnar runt Bräcke, men även på fjällfiskeresor. När mamma gick bort för tio år sen blev det ensamt trots att han hade barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Sista åren fick han hjälp av hemtjänsten för att kunna bo kvar hemma men den sista tiden bodde han på Gimsätra.

Pappa lämnar ett stort tomrum efter sig och nu får han förenas med mamma. Vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att sakna honom.

På återseende pappa, eller som vi sa:

Fridens vilda liljor!

Barnen