Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Agnes Elking, Östersund

Vår fina mamma, mormor och svärmor Agnes ”Aja” Elking har stilla insomnat i sitt hem omgiven av sin familj i en ålder av 95 levnadsglada år.

Mamma föddes i Föllinge och växte upp tillsammans med sina fem syskon.

När hon var 15 år fick hon börja arbeta på apoteket i Föllinge vilket hon tyckte var väldigt roligt, men då hennes storasyster for till Östersund för att jobba i familj ville även mamma följa med. Hon fick jobb på operation, Östersunds sjukhus, där hon stannade ett kort tag. Längtan tillbaka till apoteket blev för stark så hon återvände till Föllinge och blev apoteket trogen i 50 år. Apoteket i Föllinge flyttades till olika platser tre gånger och mamma följde med på samtliga.

I slutet av 40-talet träffade hon min pappa Einar som hon gifte sig med 1951 och 1957 föddes jag, dottern Karin.

Deras gemensamma intresse för fjäll och natur präglade hela deras gemensamma liv och även mitt liv som barn. I mitten av 50-talet hittade min mamma en vacker tomt som låg nere vid vattnet strax utanför Föllinge och där påbörjade dom bygget av sin sportstuga, som sedermera blev två stugor och där tillbringade vi all ledig tid.

1990 kom barnbarnet Robin och deras lycka visste inga gränser.

Mamma var en allkonstnär, hon älskade att handarbeta. Det blev många fina alster som hon med glädje gav bort till sina vänner.

Hon gick även en kurs i träsnideri, vilket resulterade bland annat i en nyckelharpa som var väldigt vacker.

Hon älskade att baka, var som den värsta konditor och många har fått smaka på hennes bakkonst genom åren.

1996 flyttade mina föräldrar till Östersund där dom köpte sig ett litet hus, men efter bara fyra år avled min pappa och mamma blev ensam, men hon stannade i sitt hus som hon älskade så högt.

Mamma var en stark och trygg människa med en genuint positiv syn på livet och hon värnade med stor omtanke om sina vänner.

Vår kärlek till henne och stolthet över den fina människa hon var lever vidare i oss. Sorgen och saknaden är så stor.

Tack för allt älskade mamma.

Karin med familj