Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ainy Natanaelsson, Hammarstrand

Vår älskade Momme har lämnat oss.

Annons

Ainy föddes i Silje, Selånger. Hon och hennes bror Alfons miste sin pappa redan när Ainy var ett år, så de växte upp med sin mamma Ally och sin mormor och morfar. 

Musiken var en viktig del i hemmet och tidigt spelade Ainy både fiol och dragspel. Ainy fick tidigt börja jobba, bland annat som 13-åring i Kuskrestaurangen på Bergsåkers travbana. När Ainy var 14 år flyttade hon och Ally till Klöstre, Torpshammar. Hon fick då jobb på Per Olssons lanthandel. Där såldes bland annat tyger, så Ainys intresse för sömnad startade där.

Snart väcktes också Ainys intresse för dans, något som följde henne hela livet. Hur många skosulor som Ainy nött på dansgolvet, kan vi aldrig ana.

1948 föddes Ainys älskade småsyskon, tvillingarna Lisbet och Ronald. 

I början av 1950-talet flyttade Ainy till Hammarstrand, där hon fick jobb på Larssons livs. I Hammarstrand fick Ainy snabbt många vänner. En ung man, Bernt Natanaelsson, dök allt oftare upp som kund och när han dessutom var en fantastisk danskavaljer och dansbandsmusiker, så sa det snart klick!

Ainy och Bernt gifte sig 1954. Samma år föddes sonen Ola och 1959 kom dottern Ann.

Ainy har alltid varit intresserad av motorfordon och trafik. Hon gick många kurser genom Bilkåren och fick möjlighet att köra försvarets olika fordon. Då njöt hon! Genom Bilkåristerna kom också nyfikenheten för pistolskytte. Det hade hon talang för och vann många av de tävlingar hon deltog i.

Trafikintresset ledde till att hon höll trafikkurser under fyra decennier, och att hon till slut ”kom till skott” och utbildade sej till trafiklärare när hon var 48 år. Det är många östjämtar som lärt sig köra bil och motorcykel hos Ainy.

Förutom hennes och Bernts gemensamma intresse för dans, så älskade de att resa ut i världen. Med Bernt och goda vänner bar det ofta av till Kanarieöarna. Men även länder i Europa, Sri Lanka, Maldiverna och Florida blev resmål.

När Ainy inte ”var ute på vift” så hade hon också ett stort intresse för sin trädgård. Där höll hon till under många sommardagar, rensandes och påtandes bland lök och morötter.

Musikintresset fanns med sedan hon var barn och som glad pensionär engagerade sej Ainy  i PRO:s seniordans. Den höll hon i och gick en hel del kurser för att förkovra sig och lära ut de olika danserna.

Hon startade också musikgruppen Zittronilerna! Förutom många cittraspelande damer och herrar fanns även dragspelare, och naturligtvis Bernt som basist. De träffades, övade och turnerade i över 20 år och hade många glada melodier i sin repertoar.

Under 1980-talet fick Ainy tre barnbarn, Christopher, Daniel och Paulin. Då blev hon också Momme med många, små som stora, i sin omgivning.

Trots sina många intressen hade hon alltid tid för sina barnbarn.

Vi känner också en stor glädje över att Ainy hann vara med om de sju barnbarnsbarnen.

Ainy blev änka 2010.

Minnena av vår älskade Ainy är många.

Ainy var liten, men stark och envis. Hennes kärlek till livet, till familjen, vännerna och de många intressena gjorde att hon kämpade in i det sista.

Vår saknad är omöjlig att beskriva i ord. Och vi är oändligt tacksamma för all glädje Momme har gett oss!

Familjen genom Ann

Annons