Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Åke Gustavsson, Strömsund

Åke Gustavsson, Strömsund, har avlidit 87 år gammal.

Pappa var född i Västatgården i Hillsand 1927. I Hillsand bodde han fram till 1954 då han gifte sig med mor. Då flyttade de till Strömsund men bodde bara där under ett år för att sedan flytta tillbaks till Hillsand. Där arrenderade de en gård där de höll lite djur och brukade jorden under fem år, för att 1960 köpa hus i centrala Strömsund.

Pappa har under hela sitt verksamma liv arbetat i skogen som getare, timmerhuggare och senare även flottare på Ströms vattudal. Efter mycket hårt arbete så skadade han sin rygg och fick då under en period jobba på sågen i Näsviken. På grund av sin rygg så jobbade han sina sista verksamma år på Samhall i Strömsund.

Han har under hela mitt liv funnits till hands. När jag var sex år gammal så slipade han bort spetsen på min första morakniv för att den inte skulle vara farlig. Han ställde alltid upp och skjutsade på skidträning och även tävlingar runt om i Jämtland. I mitt vuxna liv så har han alltid varit delaktig i mina projekt, som till exempel husbyggnationer, timring och vedhuggning. Naturligtvis också vid våra underbara stunder i stugan i Buan

Under många år så jagade vi tillsammans i Finnvattnets jaktlag. 1988 köpte jag min första finskspets och det var pappa som sköt första fågeln för honom. Det blev också många fina fisketurer tillsammans. Höjdpunkten var när vi tillbringade stunder tillsammans i Holmvattnet. Sista skoterturen dit blev våren 2014 när vi faktiskt samlades fyra generationer tillsammans. Då kom tårarna på pappa när han klev ur skoterpulkan.

Pappa har också alltid funnits till hands för mina barn som han lärde allt som jag fick vara med om, som till exempel tälja med kniv och meta bäcköring med björkspö. Han hann också med att bli gammelfarfar till mitt barnbarn.

Tack älskade far för allt. Han kommer alltid fattas mig men finnas i mitt hjärta resten av mitt liv.

Stefan