Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Alvar Grindborg, Ytterhogdal

Vår käre bror, morbror och farbror Alvar Grindborg har lämnat oss efter en kort tids sjukdom i en ålder av 83 år.

Alvar föddes som barn nummer fyra i en syskonskara på åtta. Han gick sjuårig folkskola i Ytterhogdal och efter avslutad skolgång arbetade han på Eltjänst och sågverk i byn.

Som 18- åring började han sin anställning vid SJ i Östersund, där han senare utbildade sig till lokförare. Han stationerades på olika ställen i Sverige, bland annat vid Malmbanan i Kiruna.

Under flera år bodde han också i Vännäs och körde persontrafik mellan norra Sverige och Bollnäs. I mitten på 1970-talet återvände han till Östersund och arbetade med persontrafik längs Inlandsbanan fram till sin pensionering. Under hela livet var tåg och järnvägen ett stort intresse för Alvar, både i arbetet och på fritiden.

Under slutet av 1960-talet började Alvar bygga på sitt fritidshus ”Langens” i Ytterhogdal, tillsammans med livskamraten Harry. Efterhand byggdes huset ut och blev från 1995 deras hem.

Alvar var en synnerligen positiv och social person, som gärna träffade människor på auktion eller bingo flera dagar i veckan. Han var mån om sin släkt och sina vänner.

Sedan Harry gick bort 2010, tog Alvar körkort för att kunna fortsätta ett aktivt liv. Han var ordförande i SPF Hogdal i många år och fram till sin bortgång.

Alvar var en mycket varm person och är saknad av många - sina syskon, syskonbarn med familjer, släkt och många vänner.

Släkten genom

systerdottern Ida