Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Anders Wiktorsson, Östersund

Vår högt värderade broder har efter en tids ohälsa men ändå chockartat lämnat oss.

Anders var en levnadsglad och optimistisk person som såg möjligheter istället för problem vilket visade sig så väl inom idrott som yrkesval. Han hade en väldigt god fysik och firade framgångar främst inom fotbollen där han började karriären tillsammans med två bröder i Brunflo för att sedan bli värvad till Ope IF. Där hade han sådan framgång så att Jönköping Södra som var på gång till Allsvenskan erbjöd ett tvåårigt kontrakt.

Efter att Jönköping Södra snubblat på mållinjen till Allsvenskan så valde Anders att flytta hem och förstärka Ope IF igen. Han hade då med sig ett koncept för att öppna Östersunds populäraste pizzeria som kom att heta Pizzeria Bar Mona på Artillerigatan nedanför dåvarande A 4 och det blev en dundersuccé för såväl kunder som företaget där han hade en ovärderlig kompanjon i framlidna mamma Margareta. Parallellt så lyckades Anders bli Jämtlands bästa fotbollsspelare 1981.

Anders var väldigt målmedveten och trendmedveten och 1991 övertog han restaurang Simon & Viktor av brodern Johnny och utvecklade den under många år till en av Östersunds förnämsta restauranger. Han hade visioner och genomförde dem utan tveksamhet.

Det finns mycket i övrigt att uppmärksamma kring Anders. Hans sista livsgärning var en stor välgärning med rikligt umgänge och stor omsorg för numera framlidne pappa Arnold som Anders tog med på bilturer genom Jämtland nästan dagligen och han axlade pappa i att värna för LP-stiftelsen som stöttar människor i svår nöd.

Vi kommer för alltid att minnas Anders för den han verkligen var med humor, generositet, glada upptåg och så vidare.

Saknaden kommer att vara stor för oss som fick uppleva honom även innan sjukdom inträdde.

Vila i frid, käre bror!

Syskonen Kelmert, Johnny, Ulf och Helen