Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ann-Mari Didriksson, Östersund

Efter en kort tids sjukdom har Ann-Mari Didriksson avlidit i en ålder av 82 år.

Mamma föddes i Optand som yngsta barnet i en syskonskara på fyra. Hon blev tidigt idrottsintresserad – ett intresse som höll i sig hela hennes liv. I ungdomen var hon aktiv som målvakt, först i handboll i ÖHK, sedan i fotboll i Ope IF.

På äldre dagar var hon storstjärna i den lokala bouleföreningen.

Under större delen av sitt yrkesliv var hon butiksanställd inom klädbranschen.

År 1957 gifte hon sig med vår pappa, "Dicken" och de fick oss två döttrar, Birgitta och Marie.

Trots blygsamma inkomster byggde mamma och pappa en egen villa i Odensala redan 1967. Mycket på grund av familjens stora vintersportintresse lyckades de även förverkliga drömmen om ett egenhändigt byggt fritidshus i Hålland. Så småningom gjorde längtan till ett mera sjönära ställe att huset i Hålland såldes och en stuga i Fjäl köptes.

Pappa gick tyvärr bort alldeles för tidigt, 1992. Detta tog mamma enormt hårt. Trots detta fortsatte hon att föra ett aktivt liv. Hon tog körkort vid 63 års ålder och hon blev en hängiven boulespelare.

Så småningom träffade och fick hon en trogen vän i Leif. Hon hade också stor glädje av sina barnbarn Lina och Frida.

Det var på bouleplanen som hon plötsligt drabbades av sjukdom. Efter några veckor somnade hon stilla in, hemma, i sin egen säng.

Sov gott lilla mamma.

Birgitta och Marie