Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Anna Mathiasson, Frösön

Anna Mathiasson avled den 13 april, 85 år gammal. Hon föddes i Bångåsen, dotter till Erik och Ingeborg Blad. Gick sina första år i skolan i Bångåsen och studerade senare vidare till sjuksköterska.

Annons

I tidig ungdomsålder träffade Anna sin blivande make Stig Mathiasson, från Kaxås. Att dansa var för dem ett gemensamt intresse och det sägs att de var ett mycket vackert par på dansgolvet.

De bosatte sig på Frösön och fick fyra barn tillsammans, varav den förstfödde förolyckades vid tre års ålder.

Anna arbetade som nattöverskötare på Frösöklinikerna under den större delen av sitt yrkesverksamma liv. Hon var en mycket omtänksam och varm person och satte alltid andra i främsta rummet, egenskaper som passade väl in i hennes yrkesval.

1985 gick Stig bort i cancer och Anna blev då ensamstående förälder till tre tonårsbarn. Intresset för att dansa aktualiserades återigen i hennes liv och hon träffade där en ny vän i Yngve Didriksson. De två umgicks mycket och var gärna ute på resor, dans och bingo.

2011 drabbades Anna av en stroke. Hennes tidigare så aktiva liv fick då en ny vändning. Hon var nu helt beroende av andra.

Julen 2012 gick även Yngve hastigt bort.

Trots de begränsningar som sjukdomen medförde var Anna alltid glad över att få komma ut på olika slags aktiviteter såsom revy, mindre konserter, läsecirklar, cafébesök, bingo och besök hos barnen. Hon var fortfarande pigg på att få ta del av så mycket som möjligt, vilket är beundransvärt och fantastiskt.

Under det sista året blev Anna successivt sämre och somnade lugnt och stilla in en lördagsmorgon i närhet av sina nära och kära. Anna sörjs närmast av barnen Karina, Mats och Erik med familjer. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Karina

Annons