Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Anne-Marie Sköld, Östersund

Efter en kort tids sjukdom har Anne-Marie Sköld avlidit i en ålder av 81 år.

Anne-Marie var född i Bullmark, Västerbotten. Hon var äldst i syskonskaran, och hade två bröder.

Familjen flyttade 1952 till Östersund. Anne-Marie började redan som 16-åring att arbeta, och första arbetet var i en skoaffär. Det var början till hennes intresse för affärsbranschen.

1958 gifte sig Anne-Marie med Arne Sköld, Frösön. Samma år flyttade makarna till Sveg. Tillsammans arbetade de i sin fotofirma. Förutom i Sveg, hade de butiker även i Mora och Filipstad.

Anne-Marie var aktiv inom IOGT-NTO från och med 1957. Första föreningen var Breidablick i Östersund, men i och med flytten klarerades hon över till föreningen Sverre i Sveg. På Sällsjögården lade makarna ned ett ovärderligt arbete. Nämnas bör att 2008 erhöll makarna Sköld IOGT-NTO:s guldplakett för sina insatser inom nykterhetsrörelsen.

I början av 2000-talet flyttade makarna till den fina villan på Lignells väg i Östersund.

För Anne-Marie var det inte enbart arbete, hon tyckte även mycket om att pyssla. Hon gick ut i skogen och plockade tunna rötter, som hon sedan använde till att göra fina rotskålar. Dessutom roades hon av skinnsömnad med silverbroderier.

Ensamheten blev svår sedan maken gick bort 2009. Hon gjorde det bästa av tillvaron genom att deltaga i föreningsverksamhet, göra resor och ha dagliga kontakter med sina bröder, samt övriga släktingar och vänner.

Sina sista dagar var hon hemma på Lignells väg, och hon behöll sina klara tankar till sista stunden i sitt liv.

Anne-Marie sörjs och saknas av sina bröder med familjer, svägerska med make, övriga släktingar och vänner.

Anna Österholm