Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ante Strängby, Östersund

Våran Ante fick efter en lång hård match till slut ge upp kampen mot cancer och fick somna in hemma hos sin familj.

Det är mycket tungt för många av oss att han inte längre finns hos oss, men han har lämnat efter sig så mycket kärlek, visdom och fina minnen.

Vilka utbildningar han gått och vilka arbeten han haft är inte Antes grej att skriva om. Men han har alltid gått in för allt han företagit sig.

Ante har sedan han varit en liten kille på Villavägen i Gäddede haft bollen i fokus, om han inte lekt med barndomskamraterna Jan och Anders. Var det inte fotboll ute var det fotboll inne. Under det stora köksfönstret var det ett ”lämpligt” fotbollsmål - fönstren höll!

Åka skidor var inte lika populärt som fotboll. Genom åren har han sparkat fotboll från Frostviken/Gäddede i norr, söderut genom länet för att slutligen landa i Östersund och ÖFK, där han hade sitt fotbollshjärta till sitt slut. Alltifrån spelare till tränare, fotbollspappa och en stor fotbollsentusiast.

Ante har alltid haft ett stort hjärta med glimten i ögat. Att han en tid höll på att ”tjata ut oss” med Lejonkungen-låtar, när var han nykär i Nettan, känns gott idag. Tur att Lejonkungen är populär igen så man åter hör dessa låtar på radion.

Med Nettan och hennes då tre barn blev Ante lycklig. Sanna, Robin och Pontus tog Ante till sig. Att han genom åren alltid burit med sig en vit sten, som han fick av Sanna när hon var liten, säger en del. Den har legat i en byx- eller kavajficka. När sedan familjen utökades med Linus, Emil och Molly blev lyckan total. Familjen har alltid betytt mycket!

Vännen Daniel kämpade med Ante och stöttade honom tacksamt när hälsan var som sämst och Ante fick en tid tro på livet igen. Ante tog tillvara tiden och det blev fotbollsresor med Linus och Emil, Markus och Martinus, weekend med Molly och Berlinresa med Nettan. Det blir fina minnen för familjen att tänka tillbaka på.

Sista tiden har Ante skrivit och sagt mycket tänkvärt. Många av oss har läst, begrundat och fällt en och annan tår. Trots att Ante stundtals varit mycket tagen av sjukdom har han kämpat på och skrivandet har hjälpt honom när det varit tufft på ett eller annat sätt. Skrivandet har han ärvt av pappa Stig och det rakryggade av mamma Margoth.

Många fina människor har stöttat Ante och hans fina familj under deras tuffa tid och jag förstår att ni kommer att finnas kvar i fortsättningen.

Låt oss följa några av Antes råd i framtiden:

Även solen har fläckar!

Ibland blir det fel men man kan säga förlåt. Det gör gott i hjärtat!

Vänd ej vänner ryggen!

Gör varandra gott, unna varandra framgång!

Ta vara på varje dag, livet är fantastiskt!

Tack för allt fint som du har gett oss. Som du alltid sagt – även om vi inte träffas finns vi alltid hos varandra!

Familjen genom Maria