Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Åse Carlsson, Östersund

Det sägs att det finns en skatt i slutet av regnbågen. Åse lyckades alltid hitta dessa skatter och samlade på dem. I samlingen fanns barndomen i Gäddede där familjen drev pensionat, kärleken till hennes föräldrar Åke och Doris och lekarna med hennes tre äldre bröder Helge, Oddvar och Egon.

Efter skolgången i Strömsund träffade hon sin stora kärlek Claes-Göran på danspalatset Aspnäs. Han kom att bli hennes själsfrände och Åse delade genom åren med sig av sin stora skattsamling till honom.

Åse brann för att hjälpa andra och därför var valet självklart att utbilda sig till sjuksköterska. De som arbetade med Åse på Östersunds sjukhus smittades av hennes värme, energi och färgstarka personlighet, karaktärsdrag hon hade med sig hela livet.

De största skatterna var ändå barnen, först sonen Arthur och några år senare dottern Maria. De fick glädjas åt långa somrar med lek, sol och bad i stugan i Vågdalen och gnistrande vintrar i familjens stuga i Åkersjön. Åse lärde barnen flera visdomar, bland annat att aldrig somna osams, något som efterlevs än idag.

Genom alla år följde Åse regnbågar och reste till jordens alla hörn. Vid slutet av en av regnbågarna fann hon pärlan Sydafrika dit hon och Claes-Göran reste många gånger och bland annat ägnade sig åt golf som var ett stort intresse.

Efter att Åse slutat arbeta som sjuksköterska blev hon istället chef för flera enheter på Östersunds sjukhus. Senare gick hon vidare med att jobba med rekrytering på Kornboden och medarbetarfrågor åt chefer inom Sundsvalls kommun. 2011 startade Åse sitt eget bolag ÅNL, Åses nya liv, där hon delade med sig av sin mångåriga erfarenhet i hur företag ska behandla sin personal på bästa sätt.

Livets efterrätt, som Åse kallade det, var hennes två barnbarn Hilda och Vera, som hon mer än gärna var barnvakt till. Det lektes, bakades bullar och sjöngs sånger och Åse köpte ofta kläder i regnbågens alla färger till de två flickorna. Tillsammans med Åse och resten av familjen fick barnbarnen uppleva tre oförglömliga utlandsresor som gav många fina minnen att hålla varmt om hjärtat.

Åse lämnade oss hastigt och oväntat, men varje gång vi ser en regnbåge vet vi att hon är där ovanför och lämnar skatter till oss i slutet av den.

Familjen