Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Assar Andrée, Strömsund

Assar Andrée har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 83 år. Närmaste anhöriga är barnen Karolina och Edvard.

Assar föddes i Öjarn 23 december 1934. Han var äldst i en syskonskara på nio barn. Assar växte upp i kretsen av sina syskon och kamrater och fick som många andra tidigt börja hjälpa till på gården. Han var alltid den som ställde upp för sina syskon. I hans närhet var man alltid trygg. När vi skulle göra våra strövtåg på hjortronmyrarna rodde vi över sjön och bodde i en skogskoja över natten. Vi var aldrig rädda när Assar var med.

I mitten av femtiotalet när Strömsundsbron byggdes arbetade Assar där. Att alltid ha något för händerna var typiskt för honom. Assar var en tusenkonstnär, han snickrade, målade, tapetserade och slöjdade i olika material. Inget var omöjligt för honom. I sakfrågor var han oftast mycket påläst och visste vad han pratade om.

I slutet av sextiotalet och under sjuttiotalet när syskonbarnen föddes och växte upp, fick de följa med på fisketurer och utflykter i skog ock mark där han lärde dem mycket om vår flora och fauna.

Stora intressen som Assar hade var fotografering tillsammans med älgjakten på hösten.

Som person var Assar omtänksam och har alltid ställt upp för andra. Han var social och utåtriktad, självständig och hade en stark egen vilja och hög integritet.

Saknaden är stor och han fattas oss men han lever kvar i våra fina minnen.

Syskonen,

genom May och Marita