Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bert-Åke Saltin, Stockholm

Bert-Åke Saltin avled den 14 september 2014 efter tre månaders sjukdom.

Bert-Åke föddes 27 juni 1938 och växte upp på Frösön. Han var äldsta sonen till Ester och Tore Saltin. Senare kom två yngre syskon, Maj-Britt född 1940 och Jan-Christer född 1951. Till stor sorg gick Jan-Christer bort i december 2013.

Bert-Åke gick i skola på Frösön och därefter på Läroverket i Östersund. Efter skolan började han som pinnpojke. Han var mycket sportintresserad och som ung var han en av spelarna i det nystartade hockeylaget Boston. Efter diverse arbeten i Jämtland utbildade sig Bert-Åke till ingenjör. 1962 gifte han sig med Vivianne och sonen Mikael föddes samma år. Året därefter flyttade de till Höör i Skåne.

1968 kom familjen till Stockholm, där Bert-Åke bodde fram till sin död. I Stockholm arbetade han inom offentlig verksamhet. Det blev både kommun, länsstyrelse samt landsting.

Många både stora och små resor lockade, främst till sol och bad.

Konst var ett stort intresse och han besökte gärna konstutställningar och auktioner. Ett annat intresse var mat och han blev en bra kock som tyckte om att bjuda till lite extra när han och Vivianne hade gäster.

År 2010 blev han änkling.

Bert-Åke trivdes på sjön och skaffades sig tidigt båt. På senare år engagerade han sig i en båtklubb i Stockholm tillsammans med Susanne Kokovic som han träffade som änkling.

Han saknas av oss.

Sonen Mikael med familj samt Susanne,

syster Maj-Britt, svägerska Margareta och syskonbarn med familjer.