Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Birgit Persson, Östersund

Vår mamma, Birgit Persson, har avlidit. Vid midsommarhelgen skulle hon ha fyllt 85 år.

Annons

Birgit föddes den 23 juni 1934 på Frösön. Hon växte upp tillsammans med fyra äldre syskon i Byom. Familjen Rolén flyttade till Dockmyr 1944.

Efter grundskolan flyttade mamma till Östersund, där hon bland annat jobbade som barnflicka och säsongsarbetade på ett hotell i Vålådalen. Mamma vidareutbildade sig till barnsköterska i Örebro 1959. Birgit flyttade tillbaka till Östersund och jobbade på Tallåslidens barnhem.

Birgit hade träffat Bertil Persson, sin blivande make och vår pappa. De gifte sig 1964 i Skinnskatteberg. Mamma valde att satsa på familjen och tog hand om oss två barn fram tills vi började skolan. Därefter återgick mamma till att arbeta som barnskötare på förskolor, först på Mosippan och sedan Hjorten, där hon jobbade fram till pensionen. Pappa avled 2008.

Mamma var en mycket snäll person, godhjärtad, som månade om familj, vänner och den stora släkten. I sin ungdom var hon ofta på dans. Mamma gillade att baka och laga mat samt uppskattade att förgylla vardagen på ett konditori och restaurang. Hon talade gärna om resorna hon gjort, bland annat till Paris, London och Rom, som vi minns med glädje.

Ett av hennes större intressen var musik; hon lyssnande alltid på musik samt tittade på musik- och dansprogrammen på tv:n. För sin ålder hade mamma en väldigt ungdomlig musiksmak. Mamma var på rockkonserter även efter fyllda 70 år med artister såsom John Fogerty, Rod Stewart och Jerry Williams.

De sista fem åren hade mamma det jobbigt med flera sjukdomar och hon kämpade på in i det sista. Vi saknar henne väldigt. Tack för alla fina minnen!

Göran och Eva

Annons