Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bo Garild, Östersund

Bo Garild Lugnvik har stilla avlidit i sitt hem i en ålder av 87 år. Han var född och uppvuxen i Sollefteå, son till Gunnar Garild och hans maka Ellen.

Bo växte upp med en äldre syster. Familjen var bosatt i Ådalsbyn fram till 1945 då de flyttade till Ramsele. Efter realen började han sitt liv inom restaurangnäringen i Sollefteå. Där träffade han också sin blivande fru Elsa. 1953 ingick dom äktenskap och samma år föddes sonen Stefan.

1960 flyttade flyttade familjen till Östersund där Bosse arbetade vid Citroen.

1968 byggde Bosse och Elsa sitt hus i Lugnvik. Bosse fick då anställning som säljare för transportavdelningen och jobbade där i 31 år tills pension. Bosse var stolt och pratade ofta om sin karriär på Berners och hur fantastiskt det hade varit att jobba där. Bosse var en mycket omtyckt och duktig försäljare vilket resulterade i att han vann flera fina utlandsresor. Han var en sådan glad och hjälpsam person, som var mycket omtyckt av kollegor, kunder och vänner.

På fritiden var det fiske som var det stora intresset. Varje år på somrarna fiskade Bosse och Elsa lax i Namsen i Norge och under vintrarna stod husvagnen i Enafors då det var pimpelfiske.

Ett annat intresse som stod Bosse varmt om hjärtat var gamla flygplan. För honom var det högtidsstunder när han fick besöka flygmuseer.

När Bosses mor Ellen var på besök så drabbades hon av en stroke och blev sittande i rullstol. Bosse flyttade då henne från Sollefteå till Östersund. Han besökte sin mor varje dag han inte var bortrest i 20 års tid och läste tidningen för henne. 2001 blev Bosse änkeman.

De sista åren drabbades Bosse av ohälsa men med god hjälp från hemtjänsten kunde han bo kvar i sitt hus till sin bortgång.

Bosse lämnar ett stort tomrum efter sig och alla som lärt känna honom kommer minnas honom med stor glädje och kärlek. Närmast sörjande är sonen Stefan och barnbarnet Johan med sambon Frida och deras dotter Celie.

Johan