Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Börje Persson, Östersund

Börje Persson, född i Lövsjön och näst äldst av oss sju syskon… En kall och vacker, solig februaridag, precis när OS var avslutat, lämnade han oss syskon och livet…

Uppvuxen med ”höjanna” och ”steinplockinga” som aldrig ville ta slut…

Alltid var det nånting att hjälpa till med på gården.

Direkt efter skola och gymnasiet åkte han till Umeå och började läsa ekonomi på Högskolan.

Han jobbade många år på Posten i Stockholm, innan han återvände till Jämtland och Östersund.

Matte det var hans grej.

Han var något av ett geni. Sa man ett räkneexempel, tresiffrigt gånger tresiffrigt, så hann man knappt uttala siffrorna, förrän han, likt en reptil, snabbt meddelade rätta svaret.

Sport och sportresultat lagrade han, och kunde delge varje person som frågade.

När han var 14 år, var det OS i Lahtis och han lyssnade ofta och gärna på resultaten. Han lärde sej till och med att räkna på finska, helt på egen hand, för att helt kunna följa med, och förstå vem som ledde, och med hur mycket.

Sång och musik uppskattade han alltid och han sjöng även under vissa perioder i kör.

Han var både stolt och glad att Lars Persa var hans bror och att Lars  faktiskt spelat in många egenproducerade cd-skivor som alla vi syskon, alltid fick ett personligt exemplar av. De gick ofta varma på hans cd-spelare, när inte Elvis eller Ove Törnqvist strömmade ut ur högtalarna.

Att spela kort var också något Börje gärna ville göra, och naturligtvis ville han vinna. Annars blev det lite hängläpp.

Han gillade också att fika. Han har smaskat i sig åtskilliga wienerbröd, främst på Edenbos som var hans favoritkonditori. Det blev ofta utflykt dit, tillsammans med något av oss syskon.

Högtidsstunder var att komma till Lövsjön. Där var lätt att vara ute  på promenad och det fanns stora chanser att bli bjuden på våfflor av  systrarna där.

Serverar de våfflor och tjälaknul med potatissallad i himlen, och bjuder på varma och generösa kramar, då vet vi att han kommer att trivas.

 Vi är glada och tacksamma för alla ljusa stunder vi fått dela och vår fina syskongemenskap.

Gunhild, Sven, Lars, Hjördis