Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Börje Plöjing, Hackås

Vår älskade lilla pappa somnade stilla in 18 dagar innan sin 94-årsdag

Pappa föddes i Småland 1927 i Vena, Hultsfred. Han var son till krögare/grosshandlare Gustav Pettersson och Signe Petterson. Tillsammans med sina tre syskon flyttade de runt till olika ställen i Småland men avslutade i Nässjö innan pappa begav sig till Stockholm.

Det var på Gröna Lunds dansbana han mötte sin kärlek, vår mamma som kom från Jämtland/Hackås. 1955 vigde de sig i ett dubbelbröllop i Hackås kyrka.

Pappa och mamma bosatte sig i Sundbyberg där vi fyra barn föddes och växte upp.

I Stockholm jobbade pappa som försäljare på olika verktygsföretag och hamnade så småningom på Elfa i Solna som resande försäljare, ett jobb han stormtrivdes med till sin pension.

1978 köpte pappa och mamma hus i Bålsta och vid pensionsålder gick sista flyttlasset till Hackås och mammas hemgård, som förblev deras smultronställe.

Pappa hade många intressen. Han brann för friidrott och sport. Som ung boxades han och intresset för motorfordon gjorde att han var aktiv medlem i MHF på 60-talet. Boulen var hans allt på äldre dagar. Pappa har många fina priser och pokaler till följd. Kortspel och bingo var också ett måste.

Resor var något pappa älskade. Redan som ung åkte han med sin motorcykel runt hela franska rivieran. Många bad- och solresor blev det över hela jordklotet, men hemma i Hackås var det alltid bäst. Så fort vårsolen sken satt pappa på verandan och lapade sol.

Pappa var en livsnjutare in i det sista och vi kommer alltid minnas hans välkända fras: Härliga tider, strålande tider.

Pappa fick god vård och omsorg den sista tiden som gjorde det möjligt att vårda pappa i hemmet, där han lugnt somnade in omgiven av oss barn och till tonerna av födelsedagssång.

Vi är många som saknar pappa.

Ulf, Monica, Gunilla, Annika med familjer