Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bosse Dahlén, Östersund

Vår älskade pappa Bosse Dahlén har hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad. Han blev 88 år.

Pappa växte upp i Fyrås som mellanbarn av tre syskon. Det var tuffa förhållanden och pappa fick tidigt börja arbeta. Han jobbade på Konsum i Fyrås, Görvik och i Sikås som Konsumföreståndare.Pappa älskade sport, framförallt boxning och fotboll. Han började med boxning och som 16-åring blev han Norrlandsmästare. Men det var fotbollen som tog över. Hans beryktade vänsterfot gjorde att han blev värvad till IFK Östersund som var det ledande laget. Hofvallen var alltid fullsatt.

Pappa fick många härliga år med IFK, bland annat en resa till Ryssland där de spelade inför 60.000 på läktaren. Många minnen och en stor upplevelse som han berättat om för oss. En balalajka hänger hemma som ett minne därifrån. 1960 blev pappa vald till Jämtlands bästa fotbollsspelare.

Karriären avslutades som spelande tränare i KD. Barmarksträningen lades i Lit där pappa höll på bygga vår sommarstuga. Tung backe med mycket timmer fick bäras upp som träning.

Mamma och pappa träffades när pappa gjorde lumpen. Han var då i Åre som föråkare på VM. På kvällen var det dans, det var första gången som de möttes. Pappa sa då till sin kompis att "hon ska jag gifta mig med, inte nu men om ett par år". Det gick några år, sedan träffades de på dans i Mattmar. Sedan var de oskiljaktiga. De fick 63 härliga år tillsammans. I november skulle de ha varit gifta i 60 år.

Pappa arbetade som kamrer, först på Isakssons och sedan Persson Invest. Vi fick traggla multiplikationstabellen hela tiden för att vara bra på matte. Det var viktigt för pappa.

Han brann för sitt skytte och man kan säga att vi är mer eller mindre uppväxta på fältskyttefält runt om i Jämtland. Pappa vann även SM-guld i fältskytte.

Han älskade att jaga. Trekilen var det som gällde. Jakten var helig. Älgjakten planerades i månade . Älgarna slaktade han själv med finess. Runt 100 älgar fick han äran att skjuta.

Pappa gjorde jättefina skålar av kåsor, han var konstnärlig och jätteduktig på hantverk och att snickra.

Lit var vårt paradis. Pappa byggde själv vår härliga stuga, Gärdsgård, byggd på gammalt hederligt vis. Grillplats för kolbullar, där stekpannan hade ett eget timrat hus. Den härliga öppna spisen där man kunde sitta i timmar. Röken där all fisk röktes, pappa var bäst på att röka fisk.

"Ingenting är omöjligt om viljan finns", det var pappas motto. Sträng och rättvis med en otrolig pondus.

Vi har alltid varit så stolta över honom och alla våra vänner älskade honom och hans humor. Hans historier kommer att leva vidare. Alla hans gräsliga mössor, ju fulare desto mer älskade han dem.

Mamma och pappa hade ett otroligt fint liv tillsammans med mycket skratt och glädje, Pappa var alltid så mån om mamma.

Pappa, du kan koppla av. Vi tar hand om henne nu.

Åsa och Ulf

Jag har verkligen haft en bra uppväxt. Jag minns alla båtturer med fiske och kika bäver. All skoteråkning, elda på isen, isfiske. Pappa såg alltid till att jag mådde bra och jag fick alltid sån stöttning av honom.

Pappa, jag har aldrig kunnat ha en bättre förebild. Han fanns alltid där för mig så underbart att ha honom som mentor. Så många goda råd jag fått.

Pappa har varit den bästa morfar man kunnat önska sig för våra barn. Pappa missade inte en match när Sanna och Fia spelade. Allt bus han hittade på, tomten som la ut godis, önskelistor, alltid glimten i ögat. Våra barn fick samma härliga uppväxt som jag fick. Allt pappa gjort för dem är helt otroligt.

Pappa behandlade Stefan som sin son och jag är så tacksam över allt roligt de haft.

Allt häftigt vi gjort tillsammans, alla resor till USA med hockeymatcher, Mallorca, Trondheim med mera.

Så lycklig över att vi fått tillbringa så mycket tid med varann. Jag är så lycklig att han fanns här för oss så länge.

Hur ska jag klara mig utan honom? Saknar honom så enormt. Det är så tomt.

Älskar dig pappa.

Jossi di banana Ooo.

Åsa

Pappa älskade att fiska, jaga och skjuta fältskytte och i väldigt tidig ålder fick jag följa med. Det blev fiske i Indalsälven Lit, årliga fisketurer till Jougdaberg. Många lyckliga jaktminnen på Trekilen. Många tävlingar i fältskytte där vi tävlade tillsammans.

När jag var liten drog pappa mig till Fyrvalla på sparken från Prästgatan för att åka skridskor. Hockey blev senare mitt liv och när jag spelade matcher så tittade pappa alltid om matchen sändes på tv, många gånger mitt i natten från USA.

Pappa gillade inte att flyga men kom över många gånger till USA och hälsade på. Såg Stanley Cup-finalen 1991 samt väldigt många NHL-matcher live, följde med på träningar och var en favorit i omklädningsrummet med sin mycket begränsade engelska.

Pappa fick se mig spela ishockey-VM på plats i München, World Cup-matcher i Stockholm, vara med och fira VM-guld med Tre Kronor på Sergels torg 1998.

Vi fick göra väldigt mycket roligt tillsammans och han var världens bästa pappa för mig.

Pappa behandlade alltid Maria varmt och kärleksfullt och hon kommer sakna hans varma, trygga hand som klappade henne på kinden.

Som farfar till Johanna och Jonathan var pappa precis som en farfar ska vara. Snäll, rolig och lite tokig, de saknar sin idol.

Älskar dig pappa.

Ulf