Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Britt-Marie Arnesen, Strömsund

Vid sjuttionio års ålder har Britt-Marie Arnesen gått ur tiden och befordrats till härligheten från sitt hem Åshamra i Strömsund och hennes plats i Frälsningsarmén.

Britt-Marie föddes i Tjärnäset, Ströms Vattudal, och var ett av fem syskon varav en bror nu är ensam kvar av syskonen och tillsammans med syskonbarn saknar Britt-Marie närmast.

Mamman skötte om posthanteringen i byn och blev änka när Britt-Marie var 16 år. Familjen levde nära naturen och det intresse för fiske och bärplockning som grundlades under barndomen hade Britt-Marie med sig hela livet.

Hon kom till tro och anslöt sig som ung till Frälsningsarmén. Hon arbetade i affär och även inom hemtjänsten. Som frälsningssoldat blev hon också, som Jesus lärjungar, människofiskare, vilket, som allt fiske, kräver uthållighet och fantasi, några framträdande personlighetsdrag hos Britt-Marie. Som ledare till frälsningsarmékåren kom officeren Ragnhild Gotthardsson och ett mångårigt kamratskap etablerades, vilket gjorde att Britt-Marie så småningom anställdes i Frälsningsarmén och blev fältsergeant.

De båda officerarna flyttade senare till Strömsund och där stannade Britt-Marie även som pensionär. Hon var en skicklig gitarrist som gärna sjöng och spelade, inte bara vid gudstjänster och samlingar utomhus och inomhus. Musikintresset behöll hon hela livet trots att demenssjukdom fördunklade hennes sista år. Hon tyckte om människor, fick lätt kontakt med dem, var vän med många och kände de flesta. Ofta syntes hon i Strömsund med omgivningar, inte minst kring storhelger för att samla in pengar till hjälpbehövande.

Hon lämnar ett tomrum bland sina närmaste och vänner i och utanför Frälsningsarmén.

Karin Larsson