Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bruno Magnusson, Östersund

Vår pappa och farfar Bruno Magnusson har avlidit i en ålder av 92 år.

Bruno föddes i Lit, Ringsta och växte upp i en syskonskara på fem. Efter avslutad folkskola och arbete på gården tog han vid 18 års ålder värvning vid flygvapnet och han tillbringade hela sin yrkestid vid F 4 där han pensionerade sig som verkstadschef vid 60 års ålder.

1944 gifte han sig med Bojan Magnusson och de levde ihop fram till hennes död 2010.

Tillsammans fick de två pojkar och fyra barnbarn.

Bruno drevs mycket av sin nyfikenhet och känsla för att klara allt själv. Han blev med åren en tusenkonstnär. På 1950-talet tog han på sig underhåll och reparationer av polisens bilradioutrustning och efter att ha sett förödelsen på tobaksautomater efter inbrott så började han att reparera och ge service åt dessa. När jukeboxen kom så blev det även där reparation och service. Allt detta på hans fritid och han var också mycket anlitad som radioreparatör av vänner och bekanta.

Det är ett otal radioapparater som passerat matrummet på Vattugatan där vi bodde många år.

När tv kom med ny teknik så slutade han med extrajobben och kort efter detta så köpte han sommarhus i Hållstakvarn och det blev under många år hans fixaroas. Den utmaningen blev vid ökad ålder och mammas sjukdom honom övermäktig och han sålde till slut sommarhuset.

Hans nästa steg blev när han tog rollen som alltiallo för mamma. Det gjorde han i 15 år och mamma bodde kvar hemma och fick en fantastisk service från Bruno och hans hand var aldrig långt från hennes hand oavsett tid på dygnet.

Hans avkoppling och glädjeämne var att en gång i veckan besöka anhörigas café och få träffa andra i samma situation. Efter mammas död sviktade hälsan och efter en stroke i påsk kom han in i vården.

Han hann bo en månad på särskilt boende och klagade på att han inte hade något att göra.

I ett samtal till oss sa han: "Särskilt boende vad är det för särskilt med det?"

Bruno lämnar ett stort tomrum efter sig och många minnen hos familj, släkt och vänner och en vänkrets som av åldersskäl tunnats ut.

Berndt och Bosse med familjer