Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Dick Friberg, Östersund

Dicks stund på jorden slutade hastigt den 10 augusti, 43 år gammal.

Dick föddes i Nässjö som äldst i en syskonskara på tre.

Han var mycket tillsammans med mormor och morfar i Nässjö och var även dagbarn hos dem tills flytten kom 1977 till Östersund.

Han blev tidigt idrottsintresserad, ett intresse som höll i sig i hela livet och främst då orientering som han började med redan vid 11-12 års ålder.

Dick var en sann entreprenör som började redan vid unga år med att sälja DN vid dörren och fick därmed ihop till sitt första par nya längdskidor. Entreprenörsandan i Dick fortsatte med utdelning av reklam i ur och skur.

Efter gymnasiet studerade Dick vidare på Högskolan i Härnösand, under den tiden tog han även taxikort.

Efter avslutade studier kom han tillbaka till Östersund för att göra sin militärtjänst på F 4.

Under sitt arbetsliv har han förutom att vara taxiägare i egen regi, även arbetat med IT på Ericsson i Kumla, Barret AB på Frösön och Jämtkraft.

1997 träffade han Christina som han senare gifte sig med och fick dottern Åsa samt två bonusbarn, Sara och Anders.

Orienteringen var ett av hans största fritidsintressen, det började redan som barn och han fortsatte med dottern Åsa. Lika engagerad var han i skidskytte där han var aktiv både som hjälpledare och support till ungdomarna.

Dick har aldrig varit rädd att starta något nytt, från sin första taxibil till ett taxibolag och han hade ett stort miljötänkande med den första taxin i Östersund med biogasbränsle. Dick var också den som tog initiativ till att bilda Taxi kurir i Östersund.

Han provade också på under några år att driva en hotellrörelse, där kunderna var mycket nöjda.

Dick värnade mycket om familjen, många aktiviteter tillsammans, allt från längdåkning, utförsåkning, löpning, simma, cykla till bergsbestigning med mera.

Vår make, pappa, son, broder, bonuspappa, svärson och husse är inte längre med oss.

Det är helt ofattbart, saknaden är enorm.

Familjen genom mamma och Ove