Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Elof "Loffe" Eriksson, Östersund

Vår underbare svåger Elof Loffe Eriksson, Östersund, somnade in på Björkbacka äldreboende fredagen den 5 december.

Annons

I minnet finns alla glada fisketurer samt seglatser i segelbåten på Vättern då vi var bosatta i Jönköping. Vi minns också alla andra roliga möten och släktträffar.

Loffe ingick äktenskap med min syster Gerd från den stora familjen Eklund, bördig från Gala väster om Örnsköldsvik. Loffe, som oftast var hans smeknamn, jobbade med olika jobb i Stockholm under 1950- och 60-talen, innan han hamnade inom försäkringsbranschen och reste omkring i Sveriges städer.

Vi var under 1980-talet bosatta i Jönköping, tre syskon och Gerd, där Loffe jobbade på försäkringsbolaget Allmänna Brand. Loffe erbjöds sedan jobb på försäkringsbolaget Atlantica i Stockholm. Efter en tid övergick han till Skandia där han blev kvar till sin pensionering. Gerd och Loffe flyttade till Skåne och Tomelilla där de hade köpt ett hus och bodde några år. Loffe var då pensionerad och det kändes intressant att prova på och bo i en sydlig del av Sverige.

Efter några år i Tomelilla gick flyttlasset till Östersund 2007 och de hittade en lägenhet i centrala staden. Det var för honom som att flytta hem då han hade sina födelserötter i Alsen, där han växte upp bland sina bröder och systrar. Loffe hade problem med sitt hjärta och gjorde en bypassoperation, som medföljde ytterligare en operation. Men med sin glada och positiva inställning så klarade han det.

Loffe fick två söner i ett tidigare äktenskap. De är bosatta i Sälen och Stockholm.

Vår älskade Loffe har lämnat oss i ljust minne. Hans glada humor och alla gemytliga vistelser i naturen finns i vårt hjärta bevarade.

Nils-Åke Eklund, Örnsköldsvik