Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Eric Nilshagen, Oviken

Vår kära barndomsvän har lämnat oss efter 72 fantastiska år.

Vi växte upp i Bostadsrättsföreningen Instrumentmakaren mitt i Östersund, där det utvecklades en livslång kamratanda med så många härliga roliga minnen som Eric hade stor delaktighet i. Vi bildade familjer och fortsatte att umgås. Erik var mån om att vi skulle bevara vänskapen och ringde ofta för att ordna träffar.

När han och familjen flyttade till Stockholm under några år var vi och hälsade på och då var Eric en utmärkt värd och guide. Vi var alltid välkomna i hans hem när vi hade vägarna förbi.

Så småningom återvände familjen till Jämtland, Oviken och då träffades vi oftare med alltifrån skidåkning och kälkåkning med barnen, till grillfester, midsommarfester och roliga besök på Fröjdholmen.

Erics stora samlingsiver visade sig när han byggde ut huset i Oviken. Hans klocksamling är helt otrolig och värd att titta på. Han fick pris ett år som Årets Mus-Olle och han hade även med sina klockor i ett musikevenemang i Ovikens kyrka. Vi brukade skämta om klockorna när vi sov över hos dem i Oviken. Det tickade och slog klockor överallt, så man vaggades till ro av tickandet och vaknade abrupt när klockorna slog.

Under Erics hela sjukdomstid har vi försökt att träffas minst en gång i månaden för att fika och umgås. Det har varit viktiga möten för oss alla där vi har pratat och skrattat åt de minnen vi har haft tillsammans.

Vi kommer att sakna Eric för hans humor, gästfrihet, omtänksamhet och påminnelser om att bevara vänskap genom livet. Vårt kamratgäng har blivit en mindre och vi sörjer och saknar dig Erik.

Rolf Björch

Dan Erik Danielsson

Ove Mårtensson

Roger Kjellander