Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Erik Schörling, Frösön

Erik Schörling har efter en längre tids sjukdom fått lämna jordelivet för att återförenas med sin skapare.

Han blev 82 år gammal. Erik föddes och växte upp i Munksund, Norrbotten. Han var ett sladdbarn med två äldre syskon. Som ung arbetade han en tid precis som sin far vid sulfitfabriken i Skuthamn, men övertalades av sin äldre bror att börja studera. Han läste in realexamen vid Solviks folkhögskola och fortsatte därefter att studera vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

Sin första pastorstjänst hade han i Sorsele och under den tiden kom han att gifta sig med sin livskamrat Annalena. Han kom senare att tjänstgöra i Visby, på Klädesholmen och i Husum innan han 1971 fick tjänst som distriktsföreståndare i Jämtland. Familjen som med tiden utökats med tre barn trivdes bra i Östersund och man kom därför att stanna där. Erik som alltid haft ett stor läsintresse valde dock att på äldre dagar vidareutbilda sig i Uppsala. Han prästvigdes 1984 och fram till 1998 tjänstgjorde han som präst i Frösö församling.

Vi minns Erik som en lågmäld person, men med fasta övertygelser och en stillsam humor. Han uppskattade mycket det som är vackert och fann därför mycket njutning i musik och litteratur. Han hade en stor hunger på livet och ville ständigt lära nytt om det så rörde sig om teologi, fotografering, frimärken eller målning. Vi minns med tacksamhet en make och en far som även lärt oss att älska det sköna i livet.

Annalena, Åsa, Ove och Benita