Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ester Åsell, Frösön

Ester somnade in i en ålder av 93 år. Hon föddes i Klövsjö och växte upp på Görn-Jons-gården tillsammans med pappa Göran, mamma Märta samt sex bröder och fyra systrar.

Efter föräldrarnas död övertog bröderna Sven och Georg gården. Syster Märta och Ester blev kvar och skötte gården tillsammans med sina bröder. På somrarna var systrarna butöser på fäbodvallen och skötte alla därtill hörande göromål. Ester arbetade även några vintrar på Storhogna fjällhotell.

Ester träffade Gunnar och ingick äktenskap 1980 och fick därigenom två bonusbarn, Margareta och Urban, tre barnbarn och sex barnbarnsbarn.

Ester bodde mesta delen av sitt liv i Klövsjö förutom några år då hon tillsammans med Gunnar var bosatt på Frösön samt en tid i Fränsta. Hon och Gunnar flyttade sedan till Klövsjö, så att hon kunde hjälpa sin bror Sven. När gården såldes så blev dom åter Frösöbor.

Ester och Gunnar reparerade fäbodvallen som dom kom att tillbringa somrarna på.

Ester var en duktig husmor som tyckte mycket om att samla släkt och vänner och ordna middagar. Till jularna bakades det och då även till barnbarn och släkt och vänner, vilket uppskattades mycket. Hon tyckte även mycket om att vara ute i skog och mark och plocka bär, både till sig själv och andra. Hon var alltid glad och spred glädje. Ester älskade sina barnbarn och barnbarnsbarn som gav henne mycket skratt och glädje.

Ester och Gunnar gillade att vara ute och resa, mest inom landet men det blev även några resor till andra länder.

Hon har varit en fin bonusmor, mormor och gammelmormor för oss under den tid vi fick vara tillsammans. Hon tyckte om att skämta och använde sig av sin lite underfundiga humor ända till slutet.

Ester blev änka 2016 och sina sista år levde hon på äldreboendet Bonden där hon var omtyckt, fick god omvårdnad och där hon trivdes mycket bra.

Familjen