Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Eva Karlsson, Lit

Vår finaste mamma har lämnat oss. Sjukdomen tog överhand och kroppen orkade inte mer. Hon somnade stilla in hemma i sin säng med familjen samlad runt sig. Hon blev 63 år.

Annons

Maken Stig träffade hon i unga år och tillsammans fick de oss tre flickor, Camilla, Cecilia och Charlotte. De gifte sig sommaren 1981.

Eva trivdes som bäst med barn runt sig, helst i en badsjö, på fjällkanten med kantarellkorgen eller på en hjortronmyr. Säterstugan i Stora Blåsjön blev som ett andra hem och under somrarna njöt hon av att vara där. Hon pysslade gärna om hus och hem. Att hjälpa oss döttrar var en självklarhet, både med våra barn och våra hundar. Under hennes sista somrar hjälpte hon dottern Charlotte med hennes café i Blåsjön och det gick lätt att se hur hon trivdes bakom disken i sitt förkläde med nybakade kakor på plåten. Eftersom hon hade sinne för handarbete, finns det vackra alster kvar som minnen efter henne, både vävda, tovade, broderade och stickade.

2001 föddes första barnbarnet och lyckan blev stor. Lika stor blev den för var och ett av de barnbarn som föddes, Selma, Amanda, Kajsa, Agnes, Alva och Albin. De hade var och en, stor plats i hennes hjärta. Och lika ömsesidig var kärleken från dem. Mormor betydde oerhört mycket. De beskriver mormor med orden, glad, snäll, omtänksam, hjälpsam och underbar. Hon tog sig alltid tid och lyssnade på dem.

Under många år var hon en omtyckt dagmamma i Lit. Det är många barn som tröstats i hennes famn, promenerat med henne och hundarna i skog och mark och med hennes självklara trygghet och lugn blev tiden hos henne varm och kärleksfull.

Innan Eva blev sjuk arbetade hon sina sista år på Treälvens förskola där hon blev omtyckt av både sina kollegor och barnen.

Hon är oerhört saknad.

Döttrarna