Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Eva Strömqvist, Brunflo

Ewa Strömqvist, vår mamma, har avlidit i en ålder av 60 år.

Hon föddes på Hårkmon i Lit 1957 där hon bodde med sina föräldrar Sinikka och Matz Strömqvist på pappans föräldragård tills hon var 5 år gammal. Då flyttade familjen till Ekollsund och sedan vidare till Strängnäs. Där bodde de tills Ewa skulle börja årskurs 9 i skolan, då familjen flyttade tillbaka till Hårkmon.

1959 föddes Ewas lillasyster Anette och 1969 lillebror Mattias.

1978 träffade mamma sin blivande make och vår pappa Conny Pettersson, och 1980 kom första dottern, Lina, till världen. 1984 föddes lillasyster Matilda. När Lina var 1 år flyttade familjen till en bostadsrätt i Brunflo och 1989 vidare till en villa i samma by. Samma år gifte sig mamma och pappa i Östersunds Rådhus.

Ewa fick under sitt liv tre barnbarn, Linas dotter Arwen och Matildas barn Theus och Neah.

Hon tyckte mycket om barn och arbetade som ung en tid som barnflicka i Ope och senare även på dagis i Lit. Under många år arbetade hon som butiksbiträde i Jämtslöjd och Kärnans Hemslöjd i Östersund innan hon fick anställning på Mio Möbler. Där jobbade hon i över 15 år, fram tills hon blev sjuk. På Mio var hon bland annat ansvarig för inköp. Inredning låg henne varmt om hjärtat vilket också visade sig i hemmet där hon tyckte om att möblera om och fixa.

Mamma var väldigt duktig på att hantera symaskin och började tidigt sy sina egna kläder. Förutom kläder till sig själv sydde hon också mycket av våra kläder, mysdjur, gardiner och dockkläder.

Hon tyckte mycket om att resa. Hon och pappa gjorde många resor tillsammans, bland annat till Västindien, Indien, Thailand och Grekland. Hon älskade att ligga på en solstol och läsa pocketböcker, svalka sig i havet och att gå längs stranden och leta fina stenar. Hon var en livsnjutare som förutom resorna också tyckte mycket om att prova nya maträtter och att lyssna på bra musik. Musiken blev en tröst för henne under hennes långa sjukdomsperiod.

Mamma var en karismatisk människa och vi minns henne som varm, energisk, glad och som en ständig optimist.

Lina och Matilda