Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Evy Lundström, Torvalla

Min älskade mamma har somnat in.

Evy föddes i Sveg och växte upp där med sina föräldrar Ruth och Gabriel Engberg och sina två yngre syskon.

Hon arbetade som ung på Nordsvenska som kontorist där hon också träffade sin blivande man Sven. De gifte sig 1954 och samma år föddes dottern Lillemor.

1955 flyttade makarna till Frösön. Där blev Evy verksam som dagbarnvårdare. Många barn har genom åren fått god omvårdnad av henne och hon hade fortfarande kontakt med några av dem. Hon utbildade sig senare till barnskötare och sina studiekamrater hade hon god kontakt med och de träffades regelbundet, något som hon uppskattade mycket.

När maken avled 1995 flyttade Evy till Torvalla där hon bodde fram till sin bortgång. Evy var också efter sin pensionering aktiv inom PRO som reseledare.

Fram till sin bortgång var hon glad och positiv och följde med i vad som hände i världen. Sin 90-årsdag firade hon i sitt älskade sommarställe i Härjedalen med familjen.

Sov gott mamma.

Din dotter