Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Göran Pettersson, Krokom

Göran Pettersson var född i Hotagens församling den 7 maj 1944 och blev folkbokförd i Krokom, från 22 nov 1946. På gården Kvarnlösa växte han sen upp tillsammans med sina fem syskon och mor och far.

Göran gick i grundskolan i Krokom och sedan när det var dags för lumpen, så hamnade han i Boden på Ing 3. När han muckade blev det att hjälpa till hemma på gården. Mellan 1968 och -69 jobbade han som anläggningsarbetare vid Östersunds kommun. Skogen var också en arbetsplats där Göran gjorde många timmar som timmerhuggare, innan han i februari 1975 började inom Krokoms kommun.

Där jobbade han som anläggningsarbetare, rörläggarbiträde och rörläggare under de första åren. Efter omfattande vikariat på renhållningen, det första redan i oktober -78, avancerade Göran till ordinarie sophämtare i september 1980. Arbetet som sophämtare har under åren utvecklats till att bli mindre sophämtning och mer servicearbete ute på återvinningscentralerna. Det är åtskilligt nöjda kunder, som under åren talat sig varm om Görans utmärkta serviceanda.

År 2000 fick Göran guldklocka av Krokoms kommun. Han fortsatte jobba inom renhållningen och körde många mil i sopbilen. Under de sista åren inom sitt arbete inom parkavdelningen tog Göran hand om skolungdomar som fick sommarjobb. Han blev mycket uppskattad av sina ungdomar, som han hade hand om. De växte under hans ledning, fick förtroende att köra maskinerna som behövdes och han var noga med att killar och tjejer skulle behandlas lika. Göran trivdes bra inom sitt arbete med ungdomar och blev kvar i arbete tills det år han fyllde 67. Han slutade 31 augusti 2011 efter 36 år, 3 månader och 11 dagar i kommunens tjänst.

I fjol sålde Göran gården Kvarnlösa efter 23 år som ägare, och flyttade till lägenhet i Krokom.

Görans stora intresse har varit idrott i alla dess former, sommar som vinter. Han har varit ett troget KD -55 fans och har sett otaliga matcher som spelats på Hissmovallen, av både dam- och herrlag.

Jakt och fiske har varit två andra av Görans stora intressen, där mången älg har fått ångra att de varit för nära Görans pass.

Nu när Göran gått bort, lämnar han ett stort tomrum efter sig. Han var en person med glimten i ögat, arbetsklädd, alltid beredd att rycka in om någon behövde hjälp. Han är en saknad bror, morbror och farbror och en trogen vän som nu är borta för alltid.

En nära vän skrev så här:

"I samma stund som Göran dog, öppnade han en dörr till vårt inre och klev in. Där bär vi Göran vidare. Där lever han tack vare våra ljusa, varma minnen av honom."

Vila i frid Göran och hälsa mor och far.

Syskonen med familjer genom systern Agneta Järnström