Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Gösta Hoväng, Östersund

Gösta har nu lämnat oss och återförenats med vår mamma Britt-Marie.

Han föddes på juldagen 1927 i Hov, Ås.

Studier på Birka Folkhögskola 1942-43 och Tekniska Gymnasiet i Örebro 1949-1952. Därefter första jobbet på Telestyrelsen i Stockholm.

Gösta hittade sin blivande fru, Britt-Marie, på Birka Folkhögskola.

De gifte sig i Åre 1952 och firade bröllopsmiddag på Högfjällshotellet i Storlien. De fick ett underbart långt liv tillsammans!

De bodde några år i Södertälje, där Gösta arbetade inom Televerket. 1957 fick de tillökning i familjen och flyttade därefter tillbaka till Östersund där familjen blev större igen. Gösta fortsatte arbeta inom Televerket där han var en väldigt omtyckt kollega och chef.

Huset på Brunflovägen blev en trygg bas i över 40 år. Där umgicks familj och vänner vid olika fester och storhelger. Där lockade Gösta till många skratt med sin underfundiga humor.

Träna och motionera var ett stort intresse i hela Göstas liv. Medlem i Östersunds Manliga Gymnastikförening i 40 år, otaliga orienteringstävlingar inom Östersunds Orienteringsklubb och både Haldo Hanssons Minne och Vasaloppet genomfördes.

Stugan i Åre var också en plats Gösta verkligen trivdes på, där familjen tillbringade alla sport- och påsklov, midsommar på hembygdsgården och sensommaren i svartvinbärsbuskarna.

Det blev också många fisketurer runt Åre och även vid stugan i Rensjön. Pappa visade oss barn hur man uttrade och hur man lyckas lura fjällöringen i ån. Han skulle alltid visa hur man gjorde i första höljan, och lyckades alltid ta upp ett par fiskar. Vid sitt sista besök i Rensjön som 88-åring fick han även visa sitt barnbarn Alicia hur det gick till att få fisk i första höljan.

Gösta älskade också att åka skidor och vandra i fjällen. Hela eller delar av familjen var ofta med och ibland åkte han iväg med någon kompis. Dagsturer eller flera dagars turer i Ullådalen eller vid Blåhammaren, Sylarna och runt Storlien. Göstas kantarellställe i Ullådalen är nu en väl bevarad hemlighet.

Genom hela livet har Gösta alltid haft en stark moral och varit rättvis mot alla. Man skulle aldrig tro sig vara förmer än någon annan. Några ord från fru Britt-Marie på hans 50-årsdag beskriver honom rätt bra: ”Människan får säga och handla precis hur som helst mot dig, du har ändå bara positiva tankar om dina medmänniskor! Du plockar bara fram det positiva hos din nästa och du säger jämt att det alltid finns något positivt hos alla!” (citat Britt-Marie).

Vi vill tacka vår pappa och mamma för att ni gjorde oss till de vi är, att ni givit oss rätt värderingar och att vi fått en så lycklig och trygg uppväxt.

Vi saknar och älskar er båda och vet att ni sitter däruppe någonstans, hand i hand och tittar ner på oss och ler…

Barnen Maria och Lars