Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Göta Olsson, Tunvågen

Vår kära mamma, mormor och svärmor Göta Olsson har lämnat oss.

Hon föddes som näst yngst i en stor syskonskara i Sutterviken, ett litet hemman mellan Tunvågen och Dödre. Hon kom, som brukligt var på den tiden, tidigt ut i arbetslivet. Efter konfirmationen arbetade hon bland annat på bageri i Hackås.

Hon tyckte om att dansa och det intresset har hållit i sig ända tills de senaste åren då utslitna höfter satte stopp.

Hon träffade sin blivande make Pelle redan som tonåring och de gifte sig 1951 och bosatte sig i Östersund. De fick barnen Tord och Inger. Göta var hemmafru och skötte också bokföringen för familjens lilla serviceföretag. I slutet av 60-talet började hon arbeta som sjukvårdsbiträde och var mycket omtyckt av både patienter och arbetskamrater på medicinkliniken, där hon jobbade på hjärtintensiven och senare dialysen fram till pensioneringen.

När första barnbarnet kom gick hon dock ner i arbetstid, för att hinna vara momma som hon sa. Hon har ägnat barnbarnen Maria och Malin mycket tid och omsorg, och momma har en alldeles speciell plats i deras hjärtan. De har känt att hon alltid har glatt sig med dem i det de velat göra och de kommer att minnas hennes fördomsfrihet och respekt för andra.

Som pensionärer flyttade Pelle och Göta till Tunvågen. De tillbringade många timmar med att sköta om skogen. Att vara i skog och mark tyckte de båda om. 2007 blev Göta änka. Hon har bott kvar i huset och skött om det själv. En stor sorg var att Tord gick bort i cancer 2012. En tröst i vardagen har hennes två katter varit.

Hon har lärt oss så mycket. När vi bakar tunnbröd nästa gång får vi klara oss utan hennes vakande öga. Tack för allt lilla mamma och mormor.

Familjen