Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Greger Pedersen, Bräcke

Greger Pedersen, Bräcke har hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad under en resa i Thailand. 

Greger föddes i Sandviken, Gävle, men har efter ett års ålder växt upp i Bräcke. Han bodde tio år i Lokatten, där han hade många hyss för sig. Det var nog många som miste sina cykelventiler, vilket upptäcktes när byxorna skulle tvättas. Han var busig under uppväxten och i skolan var han nog inte lärarnas favorit.

Greger har alltid varit äventyrlig av sig. Han var 16 år när han gick till sjöss i början av 80-talet, så han har sett mycket av hela världen till sjöss. Greger har arbetat på stora tankbåtar och lastfartyg. 1991 var han med om en stor brandolycka ombord på ett fartyg i Engelska kanalen där alla blev evakuerade med helikopter. Han har även jobbat på oljeplattformar i Nordsjön samt varit maskinchef på Hurtigruttens skepp Rickard With.

Det var på ett kryssningsfartyg, som gick mellan Hong Kong och Japan, som Greger träffade sin blivande fru Sherley, som även hon jobbade där på en skönhetssalong. Hon flyttade till Bräcke och 1998 föddes sonen George.

Efter många turer på havet köpte Greger plåtslageriet i Bräcke, där han var verksam under några år innan han flyttade till Nordnorge, där han byggde sin fastighet. De sista åren jobbade han som egen med att reparera truckar i hela Nordnorge.

Efter en arbetsskada på Hurtigrutten fick Greger problem med hälsan.

Han var otroligt händig med allt, så Sherley kommer nog att sakna när han ringer och frågar om värmepumpen är okej, med mera angående hennes hus i Bräcke.

Greger var väldigt social och pratsam så jag kommer verkligen att sakna hans telefonsamtal från Norge. Men vi kommer även att minnas honom som en äventyrare, med lite orolig själ som nu till slut somnat in och fått lugn och ro. 

Mamma och övriga familjen