Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Gun Djos Rinstad, Grums

Gun Djos Rinstad, Grums, har avlidit i en ålder av 75 år efter några års sjukdom. Närmast anhöriga är maken Gunnar Rinstad i Grums, samt barnen Anna, Anders och Lisa med familjer.

Gun var yngsta dotter till Marta och Sven Djos i Östersund. Syskonskaran bestod av tre flickor. Hon föddes i Mora och familjen flyttade från Särna via Härnösand till Östersund 1947.

Gun växte upp på Genvägen i kvarteret Hjorten och i Björkbackaparken, där många barn ofta samlades i lekparken.

Alla somrar tillbringade familjen på släktgården i Mora, tillsammans med fem kusiner.

Gun började skolan på Norra Skolan och fortsatte därefter på Läroverket. Efter studentexamen 1965 fortsatte hon studierna på Seminariet i Härnösand och tog en mellanstadielärar-examen 1967.

Sen flyttade Gun till Värmland och fick sin första tjänst i Grums.

På samma skola arbetade Gunnar Rinstad, som hon så småningom gifte sig med. De byggde hus och fick tre barn och senare också sju barnbarn. Hon kom att bli Värmland trogen resten av livet.

Hennes stora fritidsintresse var att spela golf med maken och goda vänner.

För oss som är kvar är det svårt att förstå att Gun, som var yngst och spralligast av oss, skulle bli den som lämnade oss först.

Tvillingarna Djos:

Britta Eriksson, Boden

Ingrid Rindberg, Östersund