Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gunnel Brandelius, Frösön

Mamma föddes som tredje barn till makarna Torsten Paulsen-Medalen och Elsa (Elisabeth) född Westberg, i en syskonskara på fem, på Svensta gård, Svenstavik, 1917.

Annons

Mammas och hennes syskons uppväxt på gården präglades av ett slags omedvetet liberal uppfostran vilket förmodligen gav henne hennes utåtriktade sociala karaktär. Dessutom var hon inte rädd att argumentera.

Mamma grundlade redan under barn- och ungdomsåren en bekantskapskrets som bestått och utökats med åren. Vänner som besökte och vänner som har besökts. Mamma älskade att resa och gjorde med tiden ett otal resor både inom landet och ute i Europa.

Mamma var mån om, och intresserad, av de sina. Det innefattade inte bara hennes egen familj utan även vår pappa Gunnars släkt, vänner, vänners barn, våra kompisar och så vidare. Hon höll reda på alla och hade kontakt med många, in i det sista.

Mamma tillbringade sina sista år på äldreboendet Brevbäraren, Frösön. Hon trivdes fantastiskt bra med boendet och personalen. Hon var vital i stort sett ända fram till sin bortgång. Hon läste sina fyra-fem romaner i veckan. Följde med i nyhetsrapporteringen i radio och TV. Hade alltid kommentarer om aktuella händelser och personer.

Mamma föddes näst sista året under första världskriget. Hon var den som levde längst i sin syskonskara. Nu finns det ingen kvar som kan berätta för oss, våra kusiner och våra barn hur det var. En kär och älskad mamma har gått bort och en länk har brustit.

Kjell och Åsa