Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Gunvor Kempe, Åse

Vår älskade Gunvor Kempe på Backgården i Åse har somnat in. Hon blev 97 år gammal och var född 1923 på den gård hennes föräldrar Johan och Anna Åsling var bondfolk – en gård som har brukats av släkten sedan 1534.

Gunvor växte upp i Åse tillsammans med sina fyra yngre syskon Evert, Henry, Sig-Britt och Solveig. Hon flyttade i samband med giftermål med Ivar Kempe till Krokom där han jobbade vid SJ och hon hade deltidsjobb på Lantmanna. I Krokom fick de sönerna Bert, Björn och Bo.

Sedermera flyttade hon till Trångsviken där hon arbetade på Coopen. Efter sin fars död 1959 tog hon över fädernegården i Åse som mjölkbonde med sina älskade fjällkor. Här föddes sönerna Bengt och Bruno.

Gunvor var starkt engagerad i Centerpartiet men även i Alsens kyrka och på fritiden älskade hon dans och var en baddare på svåra korsordet i Allers. Hon var mycket intresserad av släktforskning och var glad över att både barn och barnbarn delade hennes intresse.

Urmodern Gunvor Kempe sörjs närmast av fem barn, fjorton barnbarn, nitton barnbarnsbarn och ett barnbarnsbarnbarn, systern Solveig, många syskonbarn samt i övrigt av en stor vänkrets.

Familjen